Gratinované vepřové řízky s vejci a salámem
Ingredience
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Salám jemný |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
120 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Vepřová kýta |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky, po okrajích nařízneme, osolíme a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji.
- Na jiné pánvi připravíme sázená vejce a salám nakrájený na kolečka opečeme na oleji.
- Řízky vložíme do zapékacích misek, poklademe kolečky salámu, sázenými vejci a posypeme nastrouhaným sýrem. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem.
- Pokrm gratinujeme v silně vyhřáté troubě, až se sýr začne tavit.