Gratinované vepřové řízky s vejci a salámem

Ingredience


Máslo čerstvé 20 g
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Salám jemný 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 120 g
Vejce slepičí 4 ks
Vepřová kýta 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na řízky, po okrajích nařízneme, osolíme a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji.
  2. Na jiné pánvi připravíme sázená vejce a salám nakrájený na kolečka opečeme na oleji.
  3. Řízky vložíme do zapékacích misek, poklademe kolečky salámu, sázenými vejci a posypeme nastrouhaným sýrem. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem.
  4. Pokrm gratinujeme v silně vyhřáté troubě, až se sýr začne tavit.