Telecí řízky s citronovou šťávou
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí kýta |
600 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Řízky smažíme po obou stranách na másle a na oleji. Po usmažení je necháme na teplém místě.
- Do výpeku vmícháme citronovou šťávu a nasekanou petrželku, vložíme řízky, prohřejeme je a přeléváme šťávou.