Milánské vepřové řízky

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Kečup 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Protlak rajčatový 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová kýta 600 g
Vývar z hovězích kostí 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a másle. Vyjmeme je a necháme na teplém místě.
  2. Ve výpeku osmahneme mouku, přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak a kečup a vše povaříme, až se bude tuk oddělovat. Nakonec šťávu osolíme a okořeníme utřeným česnekem.
  3. Řízky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.