Milánské vepřové řízky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
600 g |
Vývar z hovězích kostí |
2 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a másle. Vyjmeme je a necháme na teplém místě.
- Ve výpeku osmahneme mouku, přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak a kečup a vše povaříme, až se bude tuk oddělovat. Nakonec šťávu osolíme a okořeníme utřeným česnekem.
- Řízky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.