Grilovaná vepřová žebírka - II.

Ingredience


Cukr palmový 6 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 1 ks
Omáčka sójová 2 ks
Omáčka švestková 7 ks
Omáčka ústřicová 2 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Vepřová žebra 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V mixéru umixujeme česnek a kořen koriandru na hladkou pastu. Ve větší misce smícháme s česnekem, cukrem, švestkovou omáčkou (případně kečupem), sójovou a ústřicovou omáčkou, mletým badyánem (pokud máme), přidáme žebírka, která důkladně potřeme marinádou ze všech stran. Přikryjeme potravinovou fólií a na 3 hodiny (nebo ještě lépe na celou noc) dáme marinovat do lednice.
  2. Roztopíme gril (nebo předehřejeme elektrickou troubu). Pokud budeme žebírka péci v troubě, překlopíme je do pekáče i s marinádou. Pečeme ze všech stran asi 45-60 minut.
  3. Pokud budeme žebírka grilovat v troubě, potáhneme rošt alobalem a žebírka grilujeme na středně silném ohni po dobu cca 45 minut (nezapomeneme je čas od času obracet a potírat marinádou).