Telecí medailonky se šunkovou omáčkou
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kapary sterilované |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
15 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Telecí kýta |
500 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z odblaněné a omyté telecí kýty nakrájíme přes vlákno malé řízky, naklepeme je, osolíme a poprášíme moukou. Medailonky zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a másle a vyjmeme je.
- Ve výpeku osmahneme na hranolky nakrájenou šunku spolu s kapary, přilijeme smetanu a přivedeme k varu. Omáčku podle chuti okyselíme citronovou šťávou a nalijeme na medailonky.