Telecí medailonky se šunkovou omáčkou

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kapary sterilované 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 15 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Telecí kýta 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z odblaněné a omyté telecí kýty nakrájíme přes vlákno malé řízky, naklepeme je, osolíme a poprášíme moukou. Medailonky zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a másle a vyjmeme je.
  2. Ve výpeku osmahneme na hranolky nakrájenou šunku spolu s kapary, přilijeme smetanu a přivedeme k varu. Omáčku podle chuti okyselíme citronovou šťávou a nalijeme na medailonky.