Telecí játra s mandlemi
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Játra telecí |
500 g |
Mandle plátky |
50 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Slanina vepřová |
30 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěná a omytá játra nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
- Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme na másle, přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, po chvíli vložíme játra a krátce je osmažíme. Přimícháme rajčata, víno, pepř a vše krátce podusíme.
- Nakonec popkrm osolíme a vmícháme plátky mandlí a utřený česnek.