Telecí játra s mandlemi

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Játra telecí 500 g
Mandle plátky 50 g
Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Slanina vepřová 30 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěná a omytá játra nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
  2. Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme na másle, přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, po chvíli vložíme játra a krátce je osmažíme. Přimícháme rajčata, víno, pepř a vše krátce podusíme.
  3. Nakonec popkrm osolíme a vmícháme plátky mandlí a utřený česnek.