Smažené vepřovo-cibulové řízky
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Mléko polotučné |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 ml |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová kýta |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky, osolíme je a poklademe oloupanou, na plátky nakrájenou cibulí. Cibuli do masa vklepeme.
- Řízky obalíme v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Smažíme je po obou stranách na rozehřátém oleji.