Nadívané sépie po vietnamsku

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 2 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr moučkový 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Nudle skleněné 55 g
Olej arašídový (podzemnicový) 2 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sépie 600 g
Shiitake houby 8 ks
Sůl 1 špetka
Vepřové maso mleté 250 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve si připravíme sépie. Z každé odřízneme chapadélka těsně za okem, z těla vyjmeme průsvitný osten a povrchovou vrstvu kůže sloupene. Důkladně omyjeme ve studené vodě.
  2. Nudle nasypeme do hrnce s vroucí vodou, odstavíme a necháme cca 20 min. odstát.
  3. Mezitím rozpálíme v pánvičce lžíci oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, rozkrojené houby, vepřové maso a nakrájený česnek. Asi 4 min. orestujeme za stálého míchání. Poté zcedíme nudle, přidáme do pánve společně s rybí omáčkou, cukrem, nadrobno nakrájeným koriandrem a citronovou sťávou. Ochutíme solí a pepřem.
  4. Vzniklou směs použijeme jako nádivku do sépií. Naplníme je, zajistíme párátkem, vložíme do nádoby z varného skla, pokapeme zbytkem oleje a každou sépii dvakrát propíchneme. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů na 10 min., po vyjmutí ihned podáváme.