Nadívané sépie po vietnamsku
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Nudle skleněné |
55 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sépie |
600 g |
Shiitake houby |
8 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso mleté |
250 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve si připravíme sépie. Z každé odřízneme chapadélka těsně za okem, z těla vyjmeme průsvitný osten a povrchovou vrstvu kůže sloupene. Důkladně omyjeme ve studené vodě.
- Nudle nasypeme do hrnce s vroucí vodou, odstavíme a necháme cca 20 min. odstát.
- Mezitím rozpálíme v pánvičce lžíci oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, rozkrojené houby, vepřové maso a nakrájený česnek. Asi 4 min. orestujeme za stálého míchání. Poté zcedíme nudle, přidáme do pánve společně s rybí omáčkou, cukrem, nadrobno nakrájeným koriandrem a citronovou sťávou. Ochutíme solí a pepřem.
- Vzniklou směs použijeme jako nádivku do sépií. Naplníme je, zajistíme párátkem, vložíme do nádoby z varného skla, pokapeme zbytkem oleje a každou sépii dvakrát propíchneme. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů na 10 min., po vyjmutí ihned podáváme.