Mleté krokety plněné játry
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Játra vepřová |
100 g |
Maso mleté - mix |
300 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli rozmělníme, Přidáme mleté maso, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli (1/2 ks), 30 g slaniny nakrájené na kostičky, vejce, mouku, prolisovaný česnek, sůl a koření. Vše dobře promícháme.
- Z masové směsi tvarujeme 12 tenkých placiček, poklademe je očištěnými, na hranolky nakrájenými játry a stočíme do tvaru malých kroket.
- Krokety opékáme po všech stranách na rozehřátém oleji. Na talířích je posypeme zbylou cibulí nakrájenou na kolečka a osmaženou na zbylé slanině.