Mleté krokety plněné játry

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Játra vepřová 100 g
Maso mleté - mix 300 g
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli rozmělníme, Přidáme mleté maso, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli (1/2 ks), 30 g slaniny nakrájené na kostičky, vejce, mouku, prolisovaný česnek, sůl a koření. Vše dobře promícháme.
  2. Z masové směsi tvarujeme 12 tenkých placiček, poklademe je očištěnými, na hranolky nakrájenými játry a stočíme do tvaru malých kroket.
  3. Krokety opékáme po všech stranách na rozehřátém oleji. Na talířích je posypeme zbylou cibulí nakrájenou na kolečka a osmaženou na zbylé slanině.