Mleté řízky se sardelovým máslem
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Maso mleté - mix |
400 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sardelová pasta |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvařené, vychladlé brambory rozmačkáme vidličkou, přidáme mleté maso, vejce, pepř, sůl a postupně přiléváme mléko. Vše zpracujeme na hladké těsto.
- Z těsta vytvarujeme tenké řízky a osmažíme je po obou stranách na oleji.
- Řízky upravíme na talíře a poklademe máslem smíchaným se sardelovou pastou.