Smažená jehněčí plec
Ingredience
Jehněčí plec |
600 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 ml |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky, odblaníme je a vložíme do osolené vařící vody. Krátce povaříme a necháme ve studené vodě vychladnout.
- Řízky osušíme, obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Zvolna smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.