Vepřové kotlety po uhersku
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
1 ks |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti, naklepeme a okraje nařízneme. Kotlety osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme je a upravíme na nahřáté talíře.
- Do sádla od opékání vmícháme mletou papriku, zpěníme ji a přidáme rajčatový protlak a očištěnou, nadrobno nakrájenou papriku. Zalijeme 200 ml vody a dusíme, až šťáva zhoustne a tuk se odděluje.
- Kotlety přelijeme šťávou.