Vepřové kotlety po uhersku

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprika zelená 1 ks
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sádlo škvařené 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové kotlety 4 ks
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti, naklepeme a okraje nařízneme. Kotlety osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme je a upravíme na nahřáté talíře.
  2. Do sádla od opékání vmícháme mletou papriku, zpěníme ji a přidáme rajčatový protlak a očištěnou, nadrobno nakrájenou papriku. Zalijeme 200 ml vody a dusíme, až šťáva zhoustne a tuk se odděluje.
  3. Kotlety přelijeme šťávou.