Telecí játra s jablky a cibulí
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
0.5 kávová lžička |
Jablka |
2 ks |
Játra telecí |
500 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté plátky jater lehce naklepeme a zprudka opečeme po obou stranách na másle a oleji. Opečená játra vyjmeme.
- Na tuku od opékání dozlatova usmažíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme oloupaná, na kolečka nakrájená jablka zbavená jádřinců a dusíme pod pokličkou 3 minuty. Potom přilijeme vývar, citronovou šťávu a zahřejeme k varu. Přidáme játra, pepř, sůl a dusíme asi 2 minuty.
- Játra upravíme na talíře, obložíme kolečky jablek a cibule a přelijeme šťávou. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.