Gratinovaná růžičková kapusta
Ingredience
Kapusta růžičková |
500 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý celý |
5 ks |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu vložíme do zapékací mísy na 20 g rozehřátého másla, pokapeme 3 lžícemi vody, osolíme, opepříme a zvolna dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení mísou občas zatřeseme.
- Na zbylém másle osmažíme strouhanku, poklademe ji na kapustičky a vše posypeme nastrouhaným sýrem. Gratinujeme v troubě tak dlouho, až se sýr roztaví.