Gratinovaný kapr se žampiony

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kapr obecný 500 g
Máslo čerstvé 20 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 150 g
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
  2. Porce opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, vyjmeme a přendáme na čistou pánev.
  3. Očištěné, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na másle, urovnáme kolem porcí kapra a přelijeme smetanou. Pokrm osolíme, posypeme nastrouhaným sýrem a gratinujeme v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.