Gratinovaný kapr se žampiony
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kapr obecný |
500 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
150 g |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
- Porce opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, vyjmeme a přendáme na čistou pánev.
- Očištěné, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na másle, urovnáme kolem porcí kapra a přelijeme smetanou. Pokrm osolíme, posypeme nastrouhaným sýrem a gratinujeme v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.