Kyselka

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory rané 200 g
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Nové koření celé 4 ks
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 4 ks
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory nakrájíme na kousky a vaříme s bobkovým listem, novým kořením a pepřem v osolené vodě do poloměkka. Přidáme vejce (rozklepneme je tak, aby zůstala celá) a vaříme dál.
  2. Chvíli před koncem vaření pokrm zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou a podle chuti okyselíme. Nakonec přidáme nasekaný kopr.