Kyselka
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory rané |
200 g |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Nové koření celé |
4 ks |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
4 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Oloupané brambory nakrájíme na kousky a vaříme s bobkovým listem, novým kořením a pepřem v osolené vodě do poloměkka. Přidáme vejce (rozklepneme je tak, aby zůstala celá) a vaříme dál.
- Chvíli před koncem vaření pokrm zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou a podle chuti okyselíme. Nakonec přidáme nasekaný kopr.