Vejce s houbovou nádivkou
Ingredience
Houby čerstvé |
100 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 ks |
Sardelová pasta |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme. Žloutky vyjmeme a utřeme je s máslem.
- Očištěné, nakrájené houby chvíli podusíme ve vlastní šťávě a po vychladnutí je nasekáme nadrobno. Houby smícháme s utřenými žloutky, přidáme trochu sardelové pasty, přilijeme mléko a podle potřeby zahustíme strouhankou.
- Ze směsi vytvarujeme 12 kuliček, vložíme je do bílků a ozdobíme snítkou petrželky.