Vejce s houbovou nádivkou

Vejce s houbovou nádivkou - obrázek

Ingredience


Houby čerstvé 100 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Petržel - nať 1 ks
Sardelová pasta 1 kávová lžička
Strouhanka 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme. Žloutky vyjmeme a utřeme je s máslem.
  2. Očištěné, nakrájené houby chvíli podusíme ve vlastní šťávě a po vychladnutí je nasekáme nadrobno. Houby smícháme s utřenými žloutky, přidáme trochu sardelové pasty, přilijeme mléko a podle potřeby zahustíme strouhankou.
  3. Ze směsi vytvarujeme 12 kuliček, vložíme je do bílků a ozdobíme snítkou petrželky.