Vepřové ledvinky nakyselo

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřové ledvinky 2 ks
Zakysaná smetana 0.125 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ledvinky podélně rozpůlíme, očistíme, omyjeme a necháme asi 15 minut máčet ve studené vodě. Potom je osušíme a nakrájíme na kousky.
  2. Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle, přidáme ledvinky a opékáme je asi 8 minut. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
  3. Zakysanou smetanu rozkvedláme s moukou, přidáme k ledvinkám a chvíli povaříme. Pokrm podle chuti přisolíme a přikyselíme.