Čočka na karí
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Čočka jedlá |
400 g |
Cukr krupice |
1 špetka |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
60 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Předem namočenou čočku uvaříme v jedné vodě téměř do měkka.
- Na větší části másla zpěníme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli a utřený česnek, přidáme rajčatový protlak, karí koření, vše zamícháme. Přidáme scezenou čočku i s částí vývaru a dusíme do měkka, až se vývar vydusí.
- Na zbylém másle podusíme na kostičky rozkrájenou okurku, přidáme ji k čočce, porkm osolíme, opepříme, osladíme a okyselíme.
- Podáváme s vejci uvařenými natvrdo.