Čočka na karí

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Čočka jedlá 400 g
Cukr krupice 1 špetka
Kari koření 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 60 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Okurky nakládané 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předem namočenou čočku uvaříme v jedné vodě téměř do měkka.
  2. Na větší části másla zpěníme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli a utřený česnek, přidáme rajčatový protlak, karí koření, vše zamícháme. Přidáme scezenou čočku i s částí vývaru a dusíme do měkka, až se vývar vydusí.
  3. Na zbylém másle podusíme na kostičky rozkrájenou okurku, přidáme ji k čočce, porkm osolíme, opepříme, osladíme a okyselíme.
  4. Podáváme s vejci uvařenými natvrdo.