Čočkové karbanátky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Čočka jedlá |
350 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
50 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Uzené maso vařené |
100 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čočku uvaříme doměkka, ještě horkou prolisujeme.
- Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, osmahneme na ní oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme ji k čočce spolu s uzeným masem nakrájeným na kostičky. Osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, vejce a žloutek. Vše dobře propracujeme, podle potřeby zahustíme strouhankou.
- Ze směsi tvarujeme menší karbanátky, obalíme je v bílku a ve strouhance a usmažíme po obou stranách na pánvi na oleji.
- Podáváme s bramborovou kaší.