Čočkové karbanátky

Ingredience


Cibule 1 ks
Čočka jedlá 350 g
Olej rostlinný 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 50 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Uzené maso vařené 100 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čočku uvaříme doměkka, ještě horkou prolisujeme.
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, osmahneme na ní oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme ji k čočce spolu s uzeným masem nakrájeným na kostičky. Osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, vejce a žloutek. Vše dobře propracujeme, podle potřeby zahustíme strouhankou.
  3. Ze směsi tvarujeme menší karbanátky, obalíme je v bílku a ve strouhance a usmažíme po obou stranách na pánvi na oleji.
  4. Podáváme s bramborovou kaší.