Slovenská fazolová polévka se sušenými švestkami

Ingredience


Brambory 2 ks
Cibule 0.5 ks
Fazole bílé 200 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Sůl 1 kávová lžička
Švestky sušené 120 g
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předem namočené fazole dáme vařit, když začnou měknout, přidáme oloupané, nakrájené brambory a vaříme dál. Když jsou fazole i brambory měkké, přidáme sůl.
  2. Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme trochou prochladlé polévky, rozšleháme a zavaříme do polévky. Chvíli povaříme, přidáme zakysanou smetanu a předem namočené švestky. Vaříme, až švestky změknou.