Slovenská fazolová polévka se sušenými švestkami
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Cibule |
0.5 ks |
Fazole bílé |
200 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Švestky sušené |
120 g |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Předem namočené fazole dáme vařit, když začnou měknout, přidáme oloupané, nakrájené brambory a vaříme dál. Když jsou fazole i brambory měkké, přidáme sůl.
- Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme trochou prochladlé polévky, rozšleháme a zavaříme do polévky. Chvíli povaříme, přidáme zakysanou smetanu a předem namočené švestky. Vaříme, až švestky změknou.