Hrachová polévka s jogurtem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hrách loupaný |
200 g |
Jogurt bílý |
200 ml |
Kmín celý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Předem namočený hrách uvaříme do měkka.
- Na másle osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Zalijeme prochladlou polévkou, rozšleháme, přidáme uvařený, prolisovaný hrách, sůl, pepř a kmín. Vše chvíli povaříme.
- Nakonec do polévky přilijeme rozkvedlaný jogurt, už nevaříme, jen prohřejeme.