Hrachová polévka s jogurtem

Ingredience


Cibule 1 ks
Hrách loupaný 200 g
Jogurt bílý 200 ml
Kmín celý 1 špetka
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předem namočený hrách uvaříme do měkka.
  2. Na másle osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Zalijeme prochladlou polévkou, rozšleháme, přidáme uvařený, prolisovaný hrách, sůl, pepř a kmín. Vše chvíli povaříme.
  3. Nakonec do polévky přilijeme rozkvedlaný jogurt, už nevaříme, jen prohřejeme.