Hrachová kaše s drožďovým bešamelem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Droždí |
50 g |
Hrách loupaný |
400 g |
Mléko polotučné |
0.125 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Sádlo škvařené |
60 g |
Tuk |
40 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Předem namočený hrách uvaříme do měkka, scedíme a prolisujeme.
- Na části tuku osmahneme droždí. Ze zbylého tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme droždí, zalijeme mlékem a povaříme na bešamel.
- Bešamel přidáme k prolisovanému hrachu, osolíme a vymícháme na hladkou kaši. Polijeme ji rozpuštěným sádlem a posypeme osmaženou cibulkou.
- Podáváme s uzeninou a kysaným zelím nebo okurkou.