Hrachová kaše s drožďovým bešamelem

Ingredience


Cibule 1 ks
Droždí 50 g
Hrách loupaný 400 g
Mléko polotučné 0.125 l
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Sádlo škvařené 60 g
Tuk 40 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předem namočený hrách uvaříme do měkka, scedíme a prolisujeme.
  2. Na části tuku osmahneme droždí. Ze zbylého tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme droždí, zalijeme mlékem a povaříme na bešamel.
  3. Bešamel přidáme k prolisovanému hrachu, osolíme a vymícháme na hladkou kaši. Polijeme ji rozpuštěným sádlem a posypeme osmaženou cibulkou.
  4. Podáváme s uzeninou a kysaným zelím nebo okurkou.