Brynzové knedlíčky se slaninou
Ingredience
Pšeničná krupice |
120 g |
Slanina vepřová |
120 g |
Strouhanka |
120 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Brynza |
250 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do mísy prolisujeme brynzu, přidáme krupici, strouhanku, celá vejce a sůl. Vše dobře propracujeme na tužší těsto.
- Z těsta tvarujeme knedlíčky o velikosti vlašského ořechu, vhazujeme je do osolené vařící vody, vaříme asi 8 minut.
- Uvařené knedlíčky scedíme a po okapání přendáme na nahřáté talíře. Přelijeme je na kostičky nakrájenou, rozškvařenou slaninou a podáváme.