Grilované vepřové řízky se sýrem
Ingredience
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vepřová kýta |
600 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, po obou stranách osolíme, opepříme, potřeme olejem. Maso necháme chvíli odležet.
- Řízky vložíme na gril a opékáme asi 5 minut po každé straně. Potom na každý řízek položíme plátek Eidamu a grilujeme tak dlouho, až se sýr začne tavit. Ihned podáváme.
- Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opékané brambory a tatarská omáčka.