Fazole na bretaňský způsob
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
0.5 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Fazole bílé |
400 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
70 g |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Předem namočené fazole uvaříme do měkka a scedíme je.
- Na sádle zpěníme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou, osmahneme, opepříme a zalijeme vodou z fazolí. Rozšleháme a dobře povaříme.
- Před koncem vaření přidáme rajčatový protlak a ještě krátce povaříme.
- Do hotové omáčky vložíme uvařené fazole, pokrm ochutíme česnekem utřeným se solí, okyselíme a mírně osladíme.
- Podáváme se sázenými nebo s vařenými vejci.