Fazole na bretaňský způsob

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 0.5 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Fazole bílé 400 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 70 g
Sádlo škvařené 50 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předem namočené fazole uvaříme do měkka a scedíme je.
  2. Na sádle zpěníme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou, osmahneme, opepříme a zalijeme vodou z fazolí. Rozšleháme a dobře povaříme.
  3. Před koncem vaření přidáme rajčatový protlak a ještě krátce povaříme.
  4. Do hotové omáčky vložíme uvařené fazole, pokrm ochutíme česnekem utřeným se solí, okyselíme a mírně osladíme.
  5. Podáváme se sázenými nebo s vařenými vejci.