Francouzský rýžový salát

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Okurka salátová 0.5 ks
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Ředkvička 5 ks
Rýže loupaná 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Niva (Rokfór) 130 g
Voda pitná 0.5 l
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme a necháme vychladnout.
  2. Sýr prolisujeme do smetany, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
  3. K rýži přidáme oloupanou, nastrouhanou okurku, omyté, na plátky pokrájené ředkvičky a nasekanou pažitku. Vše zalijeme ochucenou smetanou.
  4. Hotový salát obložíme omytými, na dílky rozkrájenými rajčaty.
  5. Podáváme s bílým pečivem.