Francouzský rýžový salát
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Ředkvička |
5 ks |
Rýže loupaná |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Niva (Rokfór) |
130 g |
Voda pitná |
0.5 l |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme a necháme vychladnout.
- Sýr prolisujeme do smetany, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
- K rýži přidáme oloupanou, nastrouhanou okurku, omyté, na plátky pokrájené ředkvičky a nasekanou pažitku. Vše zalijeme ochucenou smetanou.
- Hotový salát obložíme omytými, na dílky rozkrájenými rajčaty.
- Podáváme s bílým pečivem.