Vločkové karbanátky s droždím

Ingredience


Cibule 1 ks
Droždí 100 g
Kmín drcený 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 100 ml
Ovesné vločky 200 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 50 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ovesné vločky uvaříme ve vodě na hustou kaši a necháme ji vychladnout.
  2. Na rozškvařené slanině osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a chvíli smažíme.
  3. K vločkové kaši přidáme smažené droždí, sůl, koření, nasekanou petrželku a 1 vejce. Vše dobře promícháme a podle potřeby zahustíme trochou strouhanky.
  4. Ze směsi vykrajujeme lžící kousky a tvarujeme z nich navlhčenýma rukama karbanátky. Obalíme je v mouce, vejci a ve strouhance a smažíme po obou stranách na rozehřátém oleji.