Vločkové karbanátky s droždím
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Droždí |
100 g |
Kmín drcený |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 ml |
Ovesné vločky |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
50 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ovesné vločky uvaříme ve vodě na hustou kaši a necháme ji vychladnout.
- Na rozškvařené slanině osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a chvíli smažíme.
- K vločkové kaši přidáme smažené droždí, sůl, koření, nasekanou petrželku a 1 vejce. Vše dobře promícháme a podle potřeby zahustíme trochou strouhanky.
- Ze směsi vykrajujeme lžící kousky a tvarujeme z nich navlhčenýma rukama karbanátky. Obalíme je v mouce, vejci a ve strouhance a smažíme po obou stranách na rozehřátém oleji.