Sýrový salát se zeleninou a smetanou
Ingredience
Kedlubna |
200 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Ředkvička |
200 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
200 g |
Zakysaná smetana |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Ementál nakrájíme na kostičky a přidáme omyté, na plátky nakrájené ředkvičky a oloupané, nahrubo nastrouhané kedlubny. Promícháme a nakonec vmícháme zakysanou smetanu rozkvedlanou se solí. Necháme chvíli odležet v chladničce.
- Salát před podáváním posypeme trochou nastrouhaného sýru a nasekanou pažitkou.