Smažená Niva v anglické slanině

Smažená Niva v anglické slanině - obrázek

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Olej rostlinný 150 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Niva (Rokfór) 300 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nivu nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Každý plátek zabalíme do tenkého plátku anglické slaniny a sepneme párátky.
  2. Vejce rozšleháme s mlékem a solí a promícháme s moukou na hustší těstíčko. Připravený sýr v těstíčku obalíme a smažíme v rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. Sýr vyjmeme a párátka odstraníme.
  3. Ihned podáváme na nahřátých talířích.