Smažená Niva v anglické slanině
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Olej rostlinný |
150 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Niva (Rokfór) |
300 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Nivu nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Každý plátek zabalíme do tenkého plátku anglické slaniny a sepneme párátky.
- Vejce rozšleháme s mlékem a solí a promícháme s moukou na hustší těstíčko. Připravený sýr v těstíčku obalíme a smažíme v rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. Sýr vyjmeme a párátka odstraníme.
- Ihned podáváme na nahřátých talířích.