Rýžový salát se sardinkami

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 špetka
Jablka 1 ks
Majonéza 100 g
Okurky nakládané 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rýže loupaná 200 g
Sardinky v oleji 2 balení
Smetana 12% (konzumní) 0.125 l
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme ji a necháme okapat.
  2. Sardinky vyjmeme z oleje a po okapání rozebereme na malé kousky. Okurku nakrájíme na kostičky, jablko oloupeme a nakrájíme nadrobno. Natvrdo uvařená vejce nasekáme na hrubší kusy.
  3. Nejdříve přidáme k rýži sardinky, okurku a jablko a vše přelijeme ochucenou majonézou zředěnou smetanou. Promícháme a zlehka vmícháme vejce.
  4. Salát necháme proležet a podáváme posypaný nasekanou petrželkou.