Rýžový salát se sardinkami
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 špetka |
Jablka |
1 ks |
Majonéza |
100 g |
Okurky nakládané |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
200 g |
Sardinky v oleji |
2 balení |
Smetana 12% (konzumní) |
0.125 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme ji a necháme okapat.
- Sardinky vyjmeme z oleje a po okapání rozebereme na malé kousky. Okurku nakrájíme na kostičky, jablko oloupeme a nakrájíme nadrobno. Natvrdo uvařená vejce nasekáme na hrubší kusy.
- Nejdříve přidáme k rýži sardinky, okurku a jablko a vše přelijeme ochucenou majonézou zředěnou smetanou. Promícháme a zlehka vmícháme vejce.
- Salát necháme proležet a podáváme posypaný nasekanou petrželkou.