Pomerančové flameri

Ingredience


Čokoláda hořká 50 g
Cukr krupice 50 g
Mléko polotučné 500 ml
Pomeranče 1 ks
Pšeničná krupice 70 g
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko se solí a cukrem přivedeme do varu, zavaříme krupici a uvaříme kaši.
  2. Do prochladlé kaše vmícháme žloutek, nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu z jednoho pomeranče a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílku. Nalijeme do mističek a dáme do chladničky ztuhnout.
  3. Při podávání posypeme flameri nastrouhanou čokoládou a ozdobíme hoblinkou pomerančové kůry.