Cibulačka s krupicovou jíškou
Ingredience
Bujón hovězí |
1 ks |
Cibule |
200 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pšeničná krupice |
40 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krupici osmahneme na rozehřátém másle a odstavíme z plotny. Vmícháme vejce a mícháme na mírném ohni, až se utvoří malé žmolky.
- Směs zalijeme vodou, osolíme, přidáme bujón a přivedeme k varu. Nakonec přidáme oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a povaříme ještě 5 minut.
- Před podáváním posypeme polévku nakrájenou pažitkou.