Drožďová polévka s cibulí
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Droždí |
40 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
30 g |
Sůl |
1 špetka |
Vegeta |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na rozehřáté sádlo rozdrobíme droždí a za stálého míchání je osmahneme dorůžova. Odstavíme z plotny, vmícháme vejce a na mírném ohni mícháme, až se utvoří malé nočky.
- Přilijeme horkou vodu, přivedeme k varu a přidáme oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli. Vaříme ještě 7 minut.
- Polévku ochutíme vegetou a při podávání posypeme nakrájenou pažitkou.