Jehněčí maso s hráškem

Ingredience


Cibule 1 ks
Hrášek 600 g
Jehněčí maso 800 g
Máslo čerstvé 50 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle a zaprášíme mletou paprikou. Přidáme omyté, na kousky nakrájené přední jehněčí maso, osolíme, přilijeme trochu horké vody a dusíme pod pokličkou. Během dušení maso mírně podléváme vodou.
  2. K téměř měkkému masu přidáme hrášek a vše dusíme pod pokličkou doměkka.
  3. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.