Jehněčí maso s hráškem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
600 g |
Jehněčí maso |
800 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle a zaprášíme mletou paprikou. Přidáme omyté, na kousky nakrájené přední jehněčí maso, osolíme, přilijeme trochu horké vody a dusíme pod pokličkou. Během dušení maso mírně podléváme vodou.
- K téměř měkkému masu přidáme hrášek a vše dusíme pod pokličkou doměkka.
- Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.