Maďarská polévka z kapra
Ingredience
Cibule |
100 g |
Kapr obecný |
800 g |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme na sádle. Vmícháme mletou papriku a zalijeme vodou. Do vařící polévky vložíme omytou kapří hlavu a ploutve a vaříme asi 45 minut.
- Očištěné kapří maso nakrájíme menší na porce, osolíme a necháme chvíli odležet.
- Vývar přecedíme, přidáme porce kapra a vaříme doměkka. Pokud máme jikry a mlíčí, přidáme je do polévky krátce před koncem varu. Polévku nemícháme.
- Na talíře vložíme porce kapra a přelijeme polévkou.