Maďarská polévka z kapra

Ingredience


Cibule 100 g
Kapr obecný 800 g
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme na sádle. Vmícháme mletou papriku a zalijeme vodou. Do vařící polévky vložíme omytou kapří hlavu a ploutve a vaříme asi 45 minut.
  2. Očištěné kapří maso nakrájíme menší na porce, osolíme a necháme chvíli odležet.
  3. Vývar přecedíme, přidáme porce kapra a vaříme doměkka. Pokud máme jikry a mlíčí, přidáme je do polévky krátce před koncem varu. Polévku nemícháme.
  4. Na talíře vložíme porce kapra a přelijeme polévkou.