Lín s kaparovou omáčkou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kapary sterilované |
2 kávová lžička |
Lín |
800 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Nové koření celé |
4 ks |
Pepř černý celý |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1 l |
Zelenina kořenová |
50 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou kořenovou zeleninu a koření povaříme ve vodě, vložíme omyté porce lína a zvolna uvaříme doměkka.
- Žloutky s máslem a se solí šleháme v kastrůlku na mírném ohni do zhoustnutí. Přidáme citronovou šťávu a procezený vývar z lína. Nakonec do omáčky vmícháme nasekané kapary.
- Porce ryby upravíme na talíře a přelijeme připravenou omáčkou.