Lín s kaparovou omáčkou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kapary sterilované 2 kávová lžička
Lín 800 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Nové koření celé 4 ks
Pepř černý celý 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Voda pitná 1 l
Zelenina kořenová 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou kořenovou zeleninu a koření povaříme ve vodě, vložíme omyté porce lína a zvolna uvaříme doměkka.
  2. Žloutky s máslem a se solí šleháme v kastrůlku na mírném ohni do zhoustnutí. Přidáme citronovou šťávu a procezený vývar z lína. Nakonec do omáčky vmícháme nasekané kapary.
  3. Porce ryby upravíme na talíře a přelijeme připravenou omáčkou.