Candát po maďarsku
Ingredience
Candát obecný |
800 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vývar zeleninový |
0.5 l |
Zakysaná smetana |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté porce candáta osolíme, posypeme mletou paprikou, vložíme do kastrolu a podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou doměkka.
- Dušené porce vyjmeme a upravíme na talíře.
- Do šťávy zamícháme smetanu rozkvedlanou se žloutkem, citronovou šťávou a solí. Za stálého míchání přivedeme k varu, ale nevaříme. Přecedíme a nalijeme na porce candáta.