Candát po maďarsku

Ingredience


Candát obecný 800 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vývar zeleninový 0.5 l
Zakysaná smetana 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté porce candáta osolíme, posypeme mletou paprikou, vložíme do kastrolu a podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou doměkka.
  2. Dušené porce vyjmeme a upravíme na talíře.
  3. Do šťávy zamícháme smetanu rozkvedlanou se žloutkem, citronovou šťávou a solí. Za stálého míchání přivedeme k varu, ale nevaříme. Přecedíme a nalijeme na porce candáta.