Perkelt z candáta
Ingredience
Candát obecný |
800 g |
Cibule |
3 ks |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné porce candáta osolíme a necháme asi 30 minut odležet v chladničce.
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, vmícháme mletou papriku, zalijeme vodou a povaříme. Do vařícího základu vložíme porce ryby a dusíme 20-25 minut.
- Při podávání perkelt obložíme očištěnými, na nudličkami nakrájenými paprikami.