Úhoř s křenem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kari koření |
0.25 kávová lžička |
Křen |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
60 g |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Úhoř říční |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěného úhoře nakrájíme na kousky, osolíme a vložíme do kastrolu vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhaný křen, kari koření a rajčatový protlak. Povrch posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla. Vše dusíme, až je ryba měkká.