Úhoř pečený na šalvěji

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 60 g
Rohlíky bílé 3 ks
Šalvěj sušená 1 špetka
Strouhanka 10 g
Sůl 1 kávová lžička
Úhoř říční 600 g
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Úhoře stáhneme z kůže, nakrájíme na dílky a osolíme. Kousky úhoře navlékáme střídavě s kousky rohlíků na špejle. Každý kousek masa okořeníme šalvějí.
  2. Do pekáčku nalijeme trochu vody a přes pekáček položíme špejle s úhořem a rohlíky. Potřeme je máslem a pečeme v silně vyhřáté troubě.
  3. Před koncem pečení potřeme úhoře znovu máslem, pokapeme citronovou šťávou, posypeme strouhankou a dopečeme.