Úhoř pečený na šalvěji
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
60 g |
Rohlíky bílé |
3 ks |
Šalvěj sušená |
1 špetka |
Strouhanka |
10 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Úhoř říční |
600 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Úhoře stáhneme z kůže, nakrájíme na dílky a osolíme. Kousky úhoře navlékáme střídavě s kousky rohlíků na špejle. Každý kousek masa okořeníme šalvějí.
- Do pekáčku nalijeme trochu vody a přes pekáček položíme špejle s úhořem a rohlíky. Potřeme je máslem a pečeme v silně vyhřáté troubě.
- Před koncem pečení potřeme úhoře znovu máslem, pokapeme citronovou šťávou, posypeme strouhankou a dopečeme.