Srnčí šašlik

Srnčí šašlik - obrázek

Ingredience


Cibule 100 g
Jalovec 2 ks
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 60 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 80 g
Srnčí kýta 800 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso z očištěné srnčí kýty nakrájíme na špalíčky, lehce naklepeme a opepříme. Vložíme do misky, posypeme roztlučeným jalovcem a přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Zakapeme octem a necháme alespoň 6 hodin marinovat v chladničce.
  2. Před pečením masao osolíme a napichujeme na špejle nebo ne jehly. Pečeme na rozehřátém oleji na pánvi asi 10 minut po všech stranách.
  3. Hotový šašlik sejmeme ze špejlí, upravíme na nahřáté talíře a polijeme rozškvařenou, na kostičky nakrájenou slaninou.