Srnčí šašlik
Ingredience
Cibule |
100 g |
Jalovec |
2 ks |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
80 g |
Srnčí kýta |
800 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso z očištěné srnčí kýty nakrájíme na špalíčky, lehce naklepeme a opepříme. Vložíme do misky, posypeme roztlučeným jalovcem a přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Zakapeme octem a necháme alespoň 6 hodin marinovat v chladničce.
- Před pečením masao osolíme a napichujeme na špejle nebo ne jehly. Pečeme na rozehřátém oleji na pánvi asi 10 minut po všech stranách.
- Hotový šašlik sejmeme ze špejlí, upravíme na nahřáté talíře a polijeme rozškvařenou, na kostičky nakrájenou slaninou.