Placičky ze srnčího masa
Ingredience
Cibule |
30 g |
Mléko polotučné |
70 ml |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sardelová pasta |
10 g |
Srnčí plec |
400 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřový bok |
250 g |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou srnčí plec umeleme spolu s omytým vepřovým bůčkem. Přidáme předem namočené, vymačkané žemle, oloupanou, nastrouhanou cibuli, vejce, sardelovou pastu, pepř a sůl. Vše dobře promícháme.
- Ze směsi tvarujeme tenké placičky a rychle je opékáme po obou stranách na pánvi na rozehřátém oleji.