Srnčí játra se slaninou a česnekem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 50 g
Hovězí vývar základní 0.5 l
Játra srnčí 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Olej rostlinný 80 ml
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srnčí játra omyjeme, očistíme a ponoříme na 1 hodinu do mléka. Potom játra nakrájíme na silnější plátky, protkneme slaninou a potřeme rozetřeným česnekem.
  2. V kastrole na oleji dozlatova usmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme játra a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka.
  3. Měkká játra vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, přilijeme víno, osolíme a ještě chvíli povaříme.
  4. Játra vložíme do šťávy a podáváme.