Srnčí játra se slaninou a česnekem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
50 g |
Hovězí vývar základní |
0.5 l |
Játra srnčí |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Srnčí játra omyjeme, očistíme a ponoříme na 1 hodinu do mléka. Potom játra nakrájíme na silnější plátky, protkneme slaninou a potřeme rozetřeným česnekem.
- V kastrole na oleji dozlatova usmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme játra a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka.
- Měkká játra vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, přilijeme víno, osolíme a ještě chvíli povaříme.
- Játra vložíme do šťávy a podáváme.