Džuveč ze srnčí plece
Ingredience
Brambory |
150 g |
Cibule |
50 g |
Houby nakládané |
100 g |
Kečup |
100 g |
Křen |
50 g |
Nové koření celé |
4 ks |
Olej rostlinný |
60 ml |
Rajčata |
200 g |
Rýže dušená |
200 g |
Srnčí plec |
700 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou a omytou srnčí plec nakrájíme na kostky.
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova v kastrolu na oleji, vložíme maso, osolíme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
- Potom přidáme rajčatový protlak, nové koření, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, očištěné, na plátky nakrájené nakládané hříbky a oloupané, na kostky nakrájené brambory. Vše společně dusíme.
- Když jsou brambory měkké, přidáme vařenou rýži a promícháme.
- Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným křenem.