Džuveč ze srnčí plece

Ingredience


Brambory 150 g
Cibule 50 g
Houby nakládané 100 g
Kečup 100 g
Křen 50 g
Nové koření celé 4 ks
Olej rostlinný 60 ml
Rajčata 200 g
Rýže dušená 200 g
Srnčí plec 700 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar z hovězích kostí 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a omytou srnčí plec nakrájíme na kostky.
  2. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova v kastrolu na oleji, vložíme maso, osolíme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
  3. Potom přidáme rajčatový protlak, nové koření, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, očištěné, na plátky nakrájené nakládané hříbky a oloupané, na kostky nakrájené brambory. Vše společně dusíme.
  4. Když jsou brambory měkké, přidáme vařenou rýži a promícháme.
  5. Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným křenem.