Polévka kapustová

Ingredience


Kapusta hlávková 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 1 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 1.5 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.
  2. Poté přidáme kapustu rozkrájenou na nudličky a necháme uvařit do měkka.
  3. Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.
  4. Na závěr posypeme špetkou muškátového květu.