Polévka kapustová
Ingredience
Kapusta hlávková |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1.5 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.
- Poté přidáme kapustu rozkrájenou na nudličky a necháme uvařit do měkka.
- Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.
- Na závěr posypeme špetkou muškátového květu.