Vídeňské daňčí filé

Ingredience


Celer bulvový 50 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Dančí maso 800 g
Houby nakládané 200 g
Máslo čerstvé 30 g
Mrkev kořen 120 g
Olej rostlinný 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z očištěné daňčí kýty nakrájíme přes vlákno filátka, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme na pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách.
  2. Na pánev od opékání přidáme máslo, oloupanou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, najemno nakrájené nakládané houby, víno a citronovou šťávu. Vše krátce podusíme.
  3. Opečené daňčí maso podáváme přelité podušenou směsí. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.