Vídeňské daňčí filé
Ingredience
Celer bulvový |
50 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Dančí maso |
800 g |
Houby nakládané |
200 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mrkev kořen |
120 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z očištěné daňčí kýty nakrájíme přes vlákno filátka, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme na pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách.
- Na pánev od opékání přidáme máslo, oloupanou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, najemno nakrájené nakládané houby, víno a citronovou šťávu. Vše krátce podusíme.
- Opečené daňčí maso podáváme přelité podušenou směsí. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.