Kančí plec v kapustě

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 100 g
Kančí plec 700 g
Kapusta hlávková 800 g
Kmín drcený 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Olej rostlinný 60 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a omytou kančí plec nakrájíme na malé kostky.
  2. Na polovině oleje mírně osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso, osolíme, opepříme a za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě. Poté maso zalijeme částí vody a znovu podusíme.
  3. Očištěnou a omytou kapustu zbavíme košťálů a nakrájíme na kousky. Přidáme k dušeném masu, okmínujeme, zalijeme zbylou vodou a ještě krátce podusíme.
  4. Nakonec pokrm zahustíme světlou jíškou připravenou ze zbylého oleje a mouky, dobře promícháme a povaříme, nakonec přidáme česnek utřený se solí.