Kančí plec v kapustě
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
100 g |
Kančí plec |
700 g |
Kapusta hlávková |
800 g |
Kmín drcený |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Olej rostlinný |
60 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou a omytou kančí plec nakrájíme na malé kostky.
- Na polovině oleje mírně osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso, osolíme, opepříme a za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě. Poté maso zalijeme částí vody a znovu podusíme.
- Očištěnou a omytou kapustu zbavíme košťálů a nakrájíme na kousky. Přidáme k dušeném masu, okmínujeme, zalijeme zbylou vodou a ještě krátce podusíme.
- Nakonec pokrm zahustíme světlou jíškou připravenou ze zbylého oleje a mouky, dobře promícháme a povaříme, nakonec přidáme česnek utřený se solí.