Bažant na rožni

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Bažant obecný 1 ks
Cibule 50 g
Máslo čerstvé 90 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykuchaného a omytého bažanta protkneme slaninou a osolíme na povrchu i uvnitř.
  2. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s nasekanou petrželkou, pažitkou, pepřem a 3/4 dávky másla. Směs vložíme do břišní dutiny bažanta.
  3. Bažanta zabalíme do plátků slaniny, ovážeme provázkem, napíchneme na rožeň a grilujeme za občasného potírání zbylým máslem.