Bažant na rožni
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Bažant obecný |
1 ks |
Cibule |
50 g |
Máslo čerstvé |
90 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykuchaného a omytého bažanta protkneme slaninou a osolíme na povrchu i uvnitř.
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s nasekanou petrželkou, pažitkou, pepřem a 3/4 dávky másla. Směs vložíme do břišní dutiny bažanta.
- Bažanta zabalíme do plátků slaniny, ovážeme provázkem, napíchneme na rožeň a grilujeme za občasného potírání zbylým máslem.