Krémová rybí polévka

Ingredience


Brambory 2 ks
Cibule 1 ks
Krevety tygří - loupané 300 g
Makrela uzená 150 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Voda pitná 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na másle opečeme nadrobno nakrájený pórek a cibuli doměkka. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a mouku. Za stálého míchání přilijeme asi 0,75 l vody, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
  2. Vaříme cca 15-20 minut, až jsou brambory měkké.
  3. Přidáme loupané, předvařené krevety a na menší kousky nakrájenou uzenou rybu bez kostí.
  4. Ještě asi 5 minut povaříme než vmícháme smetanu, již nevaříme.