Krémová rybí polévka
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Krevety tygří - loupané |
300 g |
Makrela uzená |
150 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Voda pitná |
750 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na másle opečeme nadrobno nakrájený pórek a cibuli doměkka. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a mouku. Za stálého míchání přilijeme asi 0,75 l vody, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
- Vaříme cca 15-20 minut, až jsou brambory měkké.
- Přidáme loupané, předvařené krevety a na menší kousky nakrájenou uzenou rybu bez kostí.
- Ještě asi 5 minut povaříme než vmícháme smetanu, již nevaříme.